Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 16 Kasım 2018 - 10:43 Yorum: 0

İstanbul’da FETÖ’nün mali yapısına destek sağlayan isimler gözaltına alındı

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen operasyonda Bank Asya'yı fonlayıp TMSF'nin müdahalesine perde...

İstanbul’da FETÖ’nün mali yapısına destek sağlayan isimler gözaltına alındı

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen operasyonda Bank Asya'yı fonlayıp TMSF'nin müdahalesine perde olduğu ileri sürülen kilit isimler yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY finans ağını deşifre eden yeni bir operasyon düzenlendi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı ile örgüte ait Bank Asya'yı usulsüz olarak fonlayıp, bilirkişi raporlarında söz konusu bankayı olası TMSF müdahalesine karşı korumaya çalışan ve MASAK Analiz Raporunda örgütü koruyup kolladıkları, finans desteği sağladıkları ileri sürülen 4 şüpheliyi tespit etti. Sözkonusu MASAK Analiz Raporu doğrultusunda çalışmalarını genişleten mali şube polisi, 13 FETÖ üyesini daha belirleyerek bu sabah saatlerinde operasyon düğmesine bastı. 4'ü kadın 17 FETÖ üyesinin yakalanması için başlatılan operasyonda 14 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Şüpheliler, "FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütüne üye olmak ve yönetmek" ve "terörizme finans desteği sağlamak'la suçlanıyor. Firari FETÖ üyelerinin yakalanmaları için operasyonların devam ettiği bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber