Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Mart 2021 - 13:13 Yorum: 0

İstanbul’da kafe ve restoran işletmelerinden heyecanlı bekleyiş

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir süredir paket servis veya gel-al şeklinde hizmet veren restoran, lokanta ve kafe esnafı bugün yapılacak...

İstanbul’da kafe ve restoran işletmelerinden heyecanlı bekleyiş

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir süredir paket servis veya gel-al şeklinde hizmet veren restoran, lokanta ve kafe esnafı bugün yapılacak olan Bakanlar Kurulu kararlarını beklemeye başladı. Esnaf kararları heyecanla beklediklerini belirterek kademeli bir şekilde açılmak istediklerini ifade ettiler.

Türkiye'de gözler, bugünkü "yerinde karar" döneminin ilk Bakanlar Kurulu toplantısına çevrildi. Toplantıda düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak dört kategoriye ayrılan illerdeki risk durumuna göre lokantaların açılmasından yüz yüze eğitime, hafta sonu yasaklarından hafta içi kısıtlama saatlerine kadar kademeli normalleşme kararları açıklanacak. Açıklanacak olan kararları İstanbul esnafı da heyecanlı bir şekilde beklemeye başladı. Bazı esnaflar ise ufaktan hazırlık yapmaya başladı. Esnafın beklentileri arasında ise sınırlı sayıda da olsa müşteri alınmasına izin verilmesi geliyor.

"Bu durum bizi ekonomik olarak çok fazla etkiledi"

Kurallara uygun bir şekilde açılmak istediklerini söyleyen işletme sahibi Serdar Birkan, "Belli bir kurallar çerçevesinde açılmak istiyoruz. Bu durum bizi ekonomik olarak çok fazla etkiledi. Artık altından kalkabilecek bir noktada değiliz. Bir şekilde gelirimizin artırılması için bir açılış bekliyoruz. Bir önceki seferde çıkan kurallar masalar arasında belli bir mesafe olması kişi sayısının azaltılması şeklindeydi. Artı dezenfektan ve ateş ölçer kurallarının hepsine de uyduk. Şu anki kuralların ne olacağını bilmiyoruz. Belli kurallar çerçevesinde en azından açılsın yine kurallara uyarız" dedi.

"Kademeli olarak açılmayı heyecanla bekliyoruz"

Tüm kurallara uyduklarını belirten restoran sahibi Salih Bulut, "Sosyal mesafe kurallarına uyarak kademeli olarak açılabiliriz. Spor salonlarına, toplantılara HES koduyla giriliyor. Restoranlara da ilk kademede HES kodu uygulamasıyla başlangıç yapabiliriz. Kademeli olarak açılmayı heyecanla bekliyoruz. Gördüğünüz gibi sosyal mesafe kuralına uyuyoruz, masalarda dezenfektanlarda bulunuyor. Müşterileri ateş ölçerlerle alıyoruz. Genel temizliğe de dikkat ediyoruz" şeklinde konuştu.

46 yıldan beri lokantasını işleten Adem Odabaş, "Bu süreçte zorlandık ama açılmasını heyecanla bekliyoruz. En azından masalara 1 kişi alsak bile bize yeter. Bizim her şeyimiz hazır. Cumhurbaşkanımızdan karar bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber