Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 26 Ağustos 2014 - 16:13 Yorum: 0

İstanbul'da karantinaya alınan İtalyan hasta taburcu edildi

Nijerya'dan geldikten sonra Ebola şüphesiyle gözetim altına alınan ancak söz konusu virüsü taşımadığı belirlenen 23 yaşındaki İtalya vatandaşı Sedoni taburcu edildi.

İstanbul'da karantinaya alınan İtalyan hasta taburcu edildi

Çad’dan Nijerya aktarmalı Türkiye’ye gelen uçakta  ishal ve kusma bu şeklinde belirtiler göstermesi üstüne Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak karantinaya alınan İtalya vatandaşı Elisa Sedoni'de Ebola virüsüne rastlanmadığı açıklandı.

Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği önünde matbuat mensuplarına açıklama oluşturan hastane yöneticisi Dr. Ömer Sarılar, 'Sedoni takip ve tedavisi için karantina altına alındı. Hamburg’daki referans laboratuvarda Ebola için yapılan tetkikleri zararlı geldi. İshal ve kusma sıkıntıları tedavi edildi. Çok şükür mesut sonla bayan Elisa’yı memleketine gönderiyoruz' dedi.

Sedoni'nin rahatsızlığının besin zehirlenmesine bağlı bir bağırsak enfeksiyonu olduğunu belirten Sarılar, hastada sıtmaya da rastlanmadığını söyledi.

Sedoni'nin Çad'da 1 ay kaldığını, Çad'ın Ebola için endemik bir göle olmadığını anlatım eden Sarılar, hastanın Nijerya'da ise havalanında sadece 1 saat geçirdiğini kaydetti.

Avrupa yakasında Ebola virüsüyle ilgili olaylarda Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinin mesul olduğunu anlatım eden Sarılar, 'Her şey Sağlık Bakanlığının Ebolayla ilgili takip ve tedavi yönergesine uıygun olarak yapılıyor. Hudut Sahiller, Halk Sağlığı Kurumu ve Kamu Hastaneleri Kurumu herzaman beraber iyi bir sınav verdik. İnşallah bundan sonra hasta olmamakta lakin olursa da biz gereğini yapacağız. Tecrübe de kazandık' diye konuştu.

Hastane yönetiminin çiçek takdim ettiği Sedoni, tabip ve hastane çalışanlarıyla vedalaşarak Türk Hava Yollarına ilişkin servis servis minibüsüyle Atatürk Havalimanı'na doğru yola çıktı. Sedoni'ye bay arkadaşının da eşlik ettiği görüldü.

ETİKETLER: Nijerya , İstanbul , Karantina , Hasta , Taburcu , Sedoni
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber