Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 14:25 Yorum: 0

İstanbul’da Kastamonu Günleri Etkinlikleri Başladı

12-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 9. İstanbul Kastamonu Günleri etkinlikleri, düzenlenen törenle kapılarını açtı.

İstanbul’da Kastamonu Günleri Etkinlikleri Başladı

12-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 9. İstanbul Kastamonu Günleri etkinlikleri, düzenlenen törenle kapılarını açtı.

Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Dayanışma Derneği'nin bu yıl birlikte düzenlediği 9. İstanbul Kastamonu Günü etkinlikleri, Bakırköy Botanik Park'ta düzenlenen törenle başladı.

Açılış törenine Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ile ilçe belediye başkanları, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Şehmus Günaydın, Kastamonu'nun en avantajlı sektörünün turizm olduğuna işaret ederek, "Sürdürülebilir başarı için turizmde gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Kastamonu Türkiye'de turizmin 12 ay yaşanacağı üç vilayetten biridir" dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakki Köylü de, şunları kaydetti: "Derdimiz Kastamonu'yu tanıtmak. Bunun içinde ciddi çalışmalar yapılıyor. Bugün Kastamonu'yu Avrupa'da tanımayan kalmadı. İspanya'da Kastamonu Belediyesi Bayan Hentbol Takımımızın oynadığı Avrupa Kupası finali ilimizin ismini Türkiye sınırları dışına çıkarttı. Ben bu doğrultuda takıma büyük katkı sağlayan ve başarının mimarı olan Belediye Başkanımız Tahsin Babaş başta olmak üzere yönetim kurulumuzu, teknik kadromuzu ve hentbolcu kızlarımızı gönülden kutluyorum. Buradan iş adamlarımıza sesleniyorum. Gelin kulübümüze destek olun ve iki yıl içerisi de Avrupa Kupası'nı Kastamonu'muza getirelim diyorum"

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, Kastamonu'nun tanıtımı için desteğinin artarak devam edeceğini belirterek, Ankara'nın ardından İstanbul'da da önemli bir organizasyona imza atıldığının söyledi. Başkan Babaş, "Burada yüzde yüz Kastamonu esnafı ve yüzde yüz yerli ürünlerimiz var. 9'uncusu düzenlenen İstanbul Kastamonu Günlerimizde sıla ile gurbetçilerimizi buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu doğrultuda bizlere içerisinde bulunduğumuz alanı tahsis eden Bakırköy Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Biz bu organizasyonlarla İstanbul ile olan ilişkilerimizi de sıkılaştırıyoruz. Kastamonu bölgesinin lideri olan bir şehirdir. Özellikle son 13 yılda aldığı yatırımlarla kabuğunu kırmıştır. Hızla gelişen ve büyüyen ilimiz Türkiye'nin incisidir" dedi.

Kastamonu Günlerini daha eğlenceli hale getirebileceklerine dikkat çeken Başkan Babaş, "Ancak ülkemizde yaşanan terör olaylarından ötürü düzenleyeceğimiz şenlikleri iptal ettik. Sade bir açılış yaptık. Ancak görüyorum ki Kastamonu Günlerimize yoğun bir ilgi var. Buda beni bir hayli memnun etti. Burada tek bir amacım var. O da Kastamonu'muzu tanıtmaktır. Projelerimi de bu doğrultuda yapıyorum. İlimizin turizmini canlandırmak adına tarihimi gün yüzüne çıkartarak gelecek nesillere aktarmak için projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Kastamonu'muzun tarihiyle şahlanacağını ve turizmde çok önemli bir noktaya kültürüyle geleceği kanısındayım. Son 13 yılda yapılan yatırımlarla artık İstanbul'a daha yakınız. İnşallah Ilgaz Tüneli bittiğinde Ankara'ya da çok yakın olacağız. Hayallerin bir bir gerçekleştiği Kastamonu'muza sizleri sık sık bekliyoruz" diye konuştu.

"Kastamonu'nun gelişimi herkes tarafından artık görülüyor" diyen Babaş, "Vatandaşlarımız bizden demir yolu talebinde bulunmaya başladı. Demir yolu içinde çalışmalarımız var. Milletvekillerimiz konuyu yakinen takip ediyorlar. İnşallah önümüzdeki süreçte müjdeli haberler alacağız. Tanıtımda sporun yeri gerçekten çok ayrı. İki yılda yaptığımız yatırımlarda bugün Kastamonu'yu Türkiye'de duymayan kalmadı. Başta Kastamonuspor'umuzun üst üste elde ettiği iki şampiyonluk ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki performansı ardından Bayan Hentbol takımımızın Avrupa Kupası finali oynaması şehrimizin tanıtımına da büyük katkı sağladı. Spor ilimizi şaha kaldırdı. Birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirdi. Sözlerimi sonlandırırken İstanbul'daki iş adamlarımızdan tek bir şey istiyorum. Gelin sivil mimarinin 1400 eserinin olduğu ilimizden bir konak alıp restore ettiriniz. İşte o zaman Kastamonu'muz gelmesi gereken noktaya hızla ulaşacaktır" şeklinde konuştu.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise, Kastamonu'dan övgü dolu sözlerle bahsederek, "Kastamonulu hemşehrilerimizi burada ağırlamaktan ötürü mutluluk duyuyorum. Ülkeye bağlılığınızdan ve verdiğiniz güvenden dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

9. İstanbul Kastamonu Günleri'nin stant ve nakliye ücretlerini Kastamonu Belediyesi'nin karşılaması nedeniyle etkinliğe 200'ün üzerinde bir katılım oldu. Tamamen yöresel ürünlerin sergilendiği ve tanıtıldığı etkinlik, 15 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

İstanbul’da Kastamonu Günleri Etkinlikleri Başladı

İstanbul’da Kastamonu Günleri Etkinlikleri Başladı

İstanbul’da Kastamonu Günleri Etkinlikleri Başladı

İstanbul’da Kastamonu Günleri Etkinlikleri Başladı

İstanbul’da Kastamonu Günleri Etkinlikleri Başladı

İstanbul’da Kastamonu Günleri Etkinlikleri Başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber