Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 11 Şubat 2016 - 00:20 Yorum: 0

İstanbul’da Malatyalılar örgütlendi

İstanbul-Ataşehir’de faaliyet gösteren Ataşehir Malatyalılar Derneği, yine çok sayıda Malatyalıyı bir araya getiren etkinliğe imza attı.

İstanbul’da Malatyalılar örgütlendi

İstanbul-Ataşehir’de faaliyet gösteren Ataşehir Malatyalılar Derneği, yine çok sayıda Malatyalıyı bir araya getiren etkinliğe imza attı. Malatya tarihinde uzlaşma kültürü olduğunun vurgulandığı etkinlikte Malatyalıların İstanbul’da 1980 yılından itibaren örgütlendikleri ve sık sık bir araya gelerek tüm illere örnek oldukları anlatıldı.

Ataşehir Malatyalılar Derneği tarafından, Ataşehir’de bulunan Malatya dernekleri yönetici ve eşlerinin katıldığı bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, Gazeteci-Yazar Cumali Ünaldı, Malatyalılar Derneği Başkanı Sadık Dönmezer, Ermeni Malatyalı İşadamları Derneği Başkanı Hosrof Köletavitoğlu, Ataşehir’de bulunan Malatya derneklerinin yöneticileri ve eşleri ile çok sayıda Malatyalı katıldı.

Misafirlere, ATAMAD Kadın Kolları üyeleri tarafından yapılan Malatya’ya özgü yiyecekler ikram edildi. Darbuka, keman ve klarnet ustalarının yer aldığı müzik grubu da söylediği Malatya türküleriyle etkinliğe renk kattı.

KAYA:ZENGİNLİĞİMİZ MALATYALILIĞIMIZ

ATAMAD Başkanı Himmet Kaya bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Derneğimizin ilk kurulduğu günden beri süreli yineliyorum; bizim ortak noktamız, değerimiz, zenginliğimiz Malatyalılığımız. Malatya’nın her kesiminden dostlarımızla, arkadaşlarımızla, hemşerilerimizle bir arada olmaktan onur duyuyorum. Sık sık bir araya gelip yapacağımız çalışmalarımız için zaten görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bugün ise daha çok sohbet etmek, hasret gidermek adına bir araya geldik” dedi.

KAYHAN:”1980’DEN SONRA İSTANBUL’DA ÖRGÜTLENDİK”

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Türkiye mozaiğini Malatya’da görmenin mümkün olduğuna dikkat çekerek “Malatya Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Ermenisiyle bir mozaik… 1960′lı yıllarda başlayan göç ile birlikte İstanbul’da yoğun bir Malatya nüfusu yaşamaya başladı. Özellikle Arguvan ve Arapgirliler önce Anadolu yakasına, daha sonra da Avrupa yakasına yerleştiler. Yalnızca bizim köyümüzden bu bölgede yaşayan 600 hane var. 80′li yıllardan sonra da örgütlenmeye başladılar. Malatyalılar örgütlülüğü de beceren bir toplum. Anadolu yakasında da ciddi bir örgütlenme var. Gözüken bir gerçek de, çok parçalı bir yönetim anlayışı olması. Ataşehir Malatyalılar Derneğinin bu dağınıklığı ortadan kaldırmak için, Malatya’nın Türkiye’ye örnek olacak barış ve huzurunu tanıtmak için yaptığı çalışmaları, düzenlediği etkinlikleri doğru buluyorum. Hatta dernek sayılarının azaltılması, tek çatı altında toplanması gerekliliğini düşünüyorum” diye konuştu.

KÖLETAVİTOĞLU: “BİZ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ermeni Malatyalı İşadamları Derneği Başknaı Hosrof Köletavitoğlu da yaptığı kısa konuşmada “Atalarımız halk anlamında biz olmayı becerebilmişler, o sıcaklığı yakalamışlar. Bugün tekrar bir olmaya, biz olmaya çalışıyoruz. Malatyalı dostlarımızda bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

ÜNALDI:MALATYALILARIN BİRLİĞİ

Gazeteci Yazar Cumali Ünaldı da konuşmasında  Ataşehir Malatyalılar Derneğinin diğer hemşeri derneklerinden çok farklı olduğunu ifade etti. Malatya’da var olan her kesimin ATAMAD’da temsil edildiğine dikkat çeken Ünaldı şöyle konuştu:  “Burada Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Ermeni herkes yönetimde temsil ediliyor. O nedenle ATAMAD’ın bulunduğu yer diğer derneklerden çok farklı. Malatya’nın birliğini temsil ediyor. Belki gelecekte Türkiye’nin birliğini temsi eder bir fonksiyon icra edere hale gelecek.  Belki dünyada, çevremizde bulunan uzlaşmazlığı da giderici bir fonksiyon icra edecek. Malatya’nın tarihinde ve kültüründe uzlaşma kültürü var. Günümüzde en çok ihtiyaç duyulan şey, uzlaşma kültürü. Köy dernekleri bu işin kılcal damarı, kökü. Kök ve dalları burada, bir arada.”

Anadolu Yakası Malatyalılar Derneği Başkanı Sadık Dönmezer de Malatyalılığın bir ayrıcalık olduğunu, ATAMAD’ın yapacağı çalışmalara destek vereceklerini söyledi.

Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş ise konuşmasında Ataşehir’deki bütün köy derneklerinin ATAMAD çatısı altında bir araya gelmesinin önemi üzerinde durarak “İnşallah bu etkinlikler artarak devam eder. Malatyalıların Ataşehir’in toplumsal hayatında önemli bir yeri var. Yaptıkları işlerle diğer STK’lara örnek oluyor. Bu birlikteliğin, beraberliğin, model kent Malatya’nın memleketimiz ve ülkemiz için güzel bir örnek olmasını diliyorum” dileğinde bulundu.

Daha sonra söz alan dernek yöneticileri de derneklerini tanıtan konuşmalar yaptı.Konuşmalardan sonra misafirler Malatya’nın her bölgesinden yiyecekler ikram edildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber