Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yaşam 20 Temmuz 2014 - 20:08 Yorum: 0

İstanbul'da su sıkıntısı çektirmeyeceğiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İstanbul'da su sıkıntısı olmayacak, çektirmeyeceğiz" dedi.

İstanbul'da su sıkıntısı çektirmeyeceğiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Bolu Valiliğinde düzenlenen basın toplantısında, İstanbul'da yağmurun etkili olduğunu anlatım ederek, 'İstanbul'da su melesi yok, Allah yardım ediyor. Ne süre ihtiyaç olursa cenabı Allah yağmuru gönderiyor. İstanbul'da su sıkıntısı olmayacak, çektirmeyeceğiz' diye konuştu.

'Başka bir ekip olsa İstanbul çoktan susuz kalmıştı' diyen Eroğlu, 'Bizim tecrübemiz var. Aynı sürede yaptığımız tesisler var. Bununla ilgili şekilde A ve B planlarımız var. İstanbul için B planını da devreye soktuk' halinde konuştu.

Eroğlu, hiç bir şehri susuz bırakmayacaklarına dikkat çekerek, 'Bu kurak çağda İstanbul'a yağmur yağmazdı dün hakikaten meteoroloji ve DSİ alarma geçti. Sel baskınlarının olma ihtimaline karşı hazır halde beklediler. Üsküdar'da kıyı yolu ile deniz birleşti' halinde kaydetti.

Orman yangınlarıyla mücadele

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarına duygulu olan bölgelerin valiliklerine ova gönderdiklerini anlatım ederek, 'Yaz döneminde bazı alanlara piknikçilerin ateşle girmelerini ve piknik yapmalarını yasakladık. o yerleri yasak bölge ilan ettik. Ekipler nedeni ile o bölgeler denetim ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Antalya'da çıkan yangın maalesef piknikçiler yüzünden çıktı. Ormanlık sektör dışında başlayan yangına biz müdahale etmesek bütün sektör yanacaktı. Hızlı müdahale ile o alanları kurtardık' dedi.

Bu sene yangınlar konusu için fazla aşırı büyük bir sıkıntının olmadığını ifade eden Eroğlu, 'Dünyadaki en hızlı ve ileri teknoloji Türkiye'de. Bu teknolojiyi biz kurduk. Hatta geri arkaya iki defada mükafat aldı. Tüm dünyadaki ormancıları eğitmek için Antalya'da çağdaş bir tesis kurduk. Yeteri kadar aracımız, ekibimiz ve teknolojimiz var. Ayrıca 42 tane hava aracımız var. Ormanlarımızı devamlı şekilde denetim ediyoruz. Merkezden bütün araçlarımızın takibini yapabildiğimiz bir sistemimiz var. Bu teknolojiyi pek fazla aşırı memleket bizden ilgi etti. En son Yunanistan ilgi etmişti. Orman yangınlarında Akdeniz ülkelerinden en başarılı biziz Allah'a şükür. Ormanlarımızı her insanın sahip çıkması gereken servetlerimiz' halinde kaydetti.    

Muhabir: Mehmet Emin Gürbüz

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber