Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 26 Şubat 2022 - 14:58 Yorum: 0

İstanbul’da yaşayan Ukraynalılar savaşı protesto etti

Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği saldırıların üçüncü gününde İstanbul'da yaşayan bazı Ukraynalılar, Beyazıt Meydanı'nda toplanarak protesto...

İstanbul’da yaşayan Ukraynalılar savaşı protesto etti

Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği saldırıların üçüncü gününde İstanbul'da yaşayan bazı Ukraynalılar, Beyazıt Meydanı'nda toplanarak protesto gösterisi yaptı.

Rusya'nın 24 Şubat sabahı Ukrayna'ya başlattığı saldırıların üçüncü gününde İstanbul'da yaşayan Ukraynalıların protesto gösterileri devam etti. Yaklaşık 100 kişilik Ukraynalı grup, ellerinde Ukrayna bayraklarıyla Beyazıt Meydanı'na geldi. Rusya aleyhinde slogan atan Ukraynalılar savaşın durması için çağrıda bulundu.

"Yardım istiyoruz"

İstanbul'da evlendiği için burada yaşayan Ukraynalı Anzhala Pelit, "Çok kötü. Çocuk öldürüyorlar. Çok insan var. Yardım istiyoruz. Benim arkadaşım orada. Rus tankı duruyor. Haber almıyoruz. Ben sormak istiyorum. Niçin bu kadar Putin'den korkuyorsunuz? Neden böyle? Bütün akrabalarım orada. "Çok tank var" diyorlar. Çok vuruyorlar. 5 yaşında çocuk öldü. Bomba attılar. Ev patladı. Bütün aile gitti" dedi.

"Dünya sustu"

Dil kursu için İstanbul'a gelen Ukraynalı Farida Ahaieva, "Hiç kimse uyuyamıyor. Çünkü Ukrayna bombalanıyor. Kiev bombalanıyor. Hiç kimse hiç bir şey yapmıyor. Dünya sustu. Çünkü Rusya'dan korkuyor. Benim annem, babam ve kardeşim orada kaldı. Ben burada tek, yalnız kaldım. Ailemden haber alıyorum. Onlar beni korkutmamak için her şeyi söylemiyorlar. Ben zaten okuyorum. O taraflar bombalanıyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber