Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 22 Kasım 2016 - 16:08 Yorum: 0

İstanbul’daki tekstilci cinayeti

İstanbul'da TIR gasp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin, iş adamı Kenan Kırmaç'ı kaçırıp öldürdükleri ve cesedini parçalayarak...

İstanbul’daki tekstilci cinayeti

İstanbul'da TIR gasp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin, iş adamı Kenan Kırmaç'ı kaçırıp öldürdükleri ve cesedini parçalayarak Çorum'da Kızılırmak Nehri'ne attıkları iddiası üzerine Kargı ilçesinde arama çalışması başlatıldı.

Sultangazi'de 4 gün önce TIR gasp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin, 9 Kasım'da kaçırıldığı yönünde ihbar yapılan tekstilci Kenan Kırmaç'ın öldürülerek, cesedinin parçalanıp, Çorum'un Kargı ilçesinde Kızılırmak'a atıldığı yönündeki ifadeleri İstanbul polisini harekete geçirdi. İl Jandarma Komutanlığı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesindeki 25 kişilik bir ekip, ilçeye 25 kilometre mesafedeki Maksutlu Köyü ile Karapürçek Köyü Kışla mevkisinde bulunan Kızılırmak Nehri'nde kayıp iş adamını bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İki adet bot ile yüzeyden arama yapan ekiplere, iş adamı Kırmaç'ın ağabeyi Orhan Kırmaç ile yakınlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grup da kıyıdan destek veriyor.

"Ceset parçalarının konulduğu iddia edilen kova bulundu"

Bölgede aramalarını sürdüren ekipler, kıyıya yakın bir alanda, iş adamı Kırmaç'ın cesedinin parçalarının konulduğu iddia edilen bir kova buldu. Jandarma ekiplerine teslim edilen kovanın içerisinde kurumuş kan lekesi ile saç telleri bulunduğu öğrenildi.

Kovanın, incelenmek ve DNA testi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği bildirildi.

"Kardeşimin ufak bir parçasını bulayım da kendisine bir mezar yapayım"

Arama çalışmalarına katılan Kırmaç'ın ağabeyi Orhan Kırmaç, arama çalışmalarına katılmak için yaklaşık 100 kişilik bir grupla sabaha karşı Kargı'ya geldiklerini söyledi.

Sabah saatlerinden itibaren arama çalışmalarına katıldıklarını belirten Kırmaç, "Arazi şartlarını böyle düşünmedik. Akıntının çok olduğu bir alan bekliyorduk. Araziyi görünce umutlarımız azaldı. Arkadaşlar da kardeşimin bıçak ve balta ile parçalanıp bir kovanın içerisinde nehre atıldığını söyleyince tamamen umutsuz kaldık. Ancak en azından "kardeşimin ufak bir parçasını bulayım da kendisine bir mezar yapayım, bir mezarı olsun" diye nehrin kıyısında çamur, batak demeden arama yaptık. En sonunda kardeşimi parçalayıp attıkları kovayı bulduk. Şimdi bir umudumuz var. Kovanın bulunduğu yerde su durgun. İnşallah bu alanda dalgıçların aramasıyla bir parçasını buluruz." ifadelerini kullandı. Kırmaç, "Rabbime dua ediyorum, inşallah bir parçasını bana verirler, ben de kendisine bir mezar yaparım." dedi.

Bu arada bölgedeki arama çalışmalarına katılmak için Samsun'dan bir dalgıç ekibinin de istendiği öğrenildi.

Olay

Sultangazi'de 4 gün önce TIR gasp ettikleri iddiasıyla takibe alınan ve polisle silahlı çatışmaya giren şüphelilerden biri ölmüş, ikisi yaralanmıştı. Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, 6 şüpheliyi gözaltına almıştı. Öte yandan, tekstilci Kenan Kırmaç ile şoförü Ö.D'nin 9 Kasım'da Arnavutköy'de kaçırıldığı ihbarı yapılmış, polis ekipleri Kırmaç'ın aracını yanmış halde bulmuş ve olay yerinde kan izlerine rastlamıştı. Bazı şüphelilerin ifadelerinde Kırmaç'ı öldürdüklerini ve cesedini Çorum'da nehre attıklarını söylemeleri üzerine dün, Çorum'un Kargı ilçesindeki Kızılırmak nehrinde arama çalışmaları başlatılmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber