Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 14 Mayıs 2016 - 14:18 Yorum: 0

İstanbul’dan Gaziantep’e Uzanan Baklava Aşkı

Gaziantep'te baklava imalatı yapan Fıstıkzade Baklava, sosyal medya da yaklaşık 2 milyon takipçisi bulunan 40 ünlü Gurme'yi Gaziantep'e getirip, imalathanesini...

İstanbul’dan Gaziantep’e Uzanan Baklava Aşkı

Gaziantep'te baklava imalatı yapan Fıstıkzade Baklava, sosyal medya da yaklaşık 2 milyon takipçisi bulunan 40 ünlü Gurme'yi Gaziantep'e getirip, imalathanesini gezdirdi.

Yaklaşık 2 milyon takipçisi olan Gurmeler İstanbul'dan Gaziantep'e gelerek, Fıstıkzade'nin Baklava yapım İmalathanesini gezdi. Çoğu ilk defa baklava imalatını gören Gurmeler, baklavanın yapım aşamalarını baştan sona ilgi ile izledi.

Dilek Yeyinsu ilk defa bir bakla imalathanesini gezdiğini belirterek, "Yıllar önce izlediğim yabancı damat filminde bir karesinde dans ederek verdikleri o baklava yufkaları hala aklımdadır. O yüzden kendimi daha önce gelip gezmiş gibi hissediyorum. Şuan çok heyecanlıyım burası mis gibi tereyağı kokuyor. Baklavanın nasıl şefaatle hazırlandığını gördüm artık, yerken daha özen göstereceğim" dedi.

Gurme Erşan Turgut ise, "Bende ilk defa bir baklava imalathanesine giriyorum. Baklavanın nasıl yapıldığını görmek çok güzel bir deneyim oldu. Burada bizzat terleyerek, bu kokuyu hissederek yapım sürecini görmek farklı bir deneyim kazandırdı. Bu süreci sağlayan herkese çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Fıstıkzade Baklava'ın ortaklarından Vedat Diri ise, "9. Gastronomi şehri ödülünü aldık. Bu bizim için bir onur, madem böyle bir şey var bizde Fıstıkzade olarak, Türkiye de gurme olarak bilinen ve sosyal medyada yaklaşık 2 milyon takipçisi bulunan 40 kişiyi Gaziantep'e getirdik. Gastronomi olarak bütün her şeyimizi tattıracağız. Katmerden baklavaya kadar, bu kente mal olan her şeyi tattıracağız. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlar bize destek veriyorlar. Şimdi Baklavanın yapımını anlatıyoruz, Baklava bizim için çok önemli, bizde bunun için bu tesisi arkadaşlarla gezelim dedik. Bundan sonrada mutfak müzesini gezeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberi Odası Başkanı Mehmet Severoğlu ise Gaziantep'in yöresel lezzetini tanıtmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Kültürümüzü, yemeğin nasıl yapıldığını ve neden bu unvanı hakkettiğimizi en iyi şekilde burada onlara gösteriyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber