Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Eylül 2014 - 17:04 Yorum: 0

İstanbullu taksiciler 22 Eylül'de kontak kapatacak

Taksiciler, "Taksi Çağrı Merkezi" adlı projeyi protesto etmek amacıyla 22 Eylül'de kontak kapatacak.

İstanbullu taksiciler 22 Eylül'de kontak kapatacak

Taksiciler, 'Taksi Çağrı Merkezi' isimli projeyi protesto etmek amacıyla 22 Eylül'de kontak kapatacak. 

Türkiye Taksiciler Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre,  Taksi Şoförleri Derneği ve BirleşikTaksi Şoförleri Derneği'nin de desteğiyle başlatılan imza kampanyasında, 5 bin imzaya ulaşıldı. İmzalar, konvoy biçiminde gelinerek, 22 Eylül Pazartesi günü saat 15.30'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sunulacak. Taksiciler, imzaların sunumu öncesinde düzenleyecekleri kontak kapatma eylemiyle ihaleye tepkisini dile getirecek.

İmzaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sunacaklarını belirten Türkiye Taksiciler Vakfı Güneş Taş, 'Amacımız haksız bir ihaleyle projenin İsrailli bir kuruluşa verilmesini protesto etmektir. Sektörümüzde tekelleşme istemiyoruz. Taksici dostu olduğunu her ortamda dile getiren Cumhurbaşkanımızdan bu haksızlığı gidermesi için destek bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

İhalenin haksız biçimde İsrailli bir kuruluşa verildiğini savunan Taş, ihale sırasında taksicilerin görüşüne başvurulmadığını kaydetti.

İstanbul'da 17 bin 500 taksi ile ulaşıma ve İstanbul halkına hizmet ettiklerini anımsatan Taş, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Özellikle İSPARK benzeri dev bir kuruluşun şaibeli bir ihale süreciyle tek yüklenici şekilde İsrailli firmadan hizmet almak için anlaştığını ilgili firmanın web sitesinden hissetmek taksici esnafı şekilde bizleri yaralamaktadır. Bu kampanyayla amacımız belediye sebebi ile teknik yeterliliğe sahip yerli ve yabancı şirketlerin da lisans alarak serbestçe bu işi yapmalarıdır. Bu sayede rekabet artacak nitelik gelecek, taksici esnafı ve alıcısı kazanacaktır. Taksi ulaşımı sektöründe tekelleşme istemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız taksici dostudur, yaşanan süreci hem kendisine anlatacağız hem de topladığımız imzaları sunacağız. Biz devletimiz ve milletimiz için varız.'

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber