Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Eylül 2016 - 11:53 Yorum: 0

İstanbullular Sultangazi Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ne akın etti

Kurban Bayramı'nın ilk günü İstanbul'un dört bir yanından ilçeye gelen vatandaşlar Sultangazi Belediyesi tarafından kurulan Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nde...

İstanbullular Sultangazi Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ne akın etti

Kurban Bayramı'nın ilk günü İstanbul'un dört bir yanından ilçeye gelen vatandaşlar Sultangazi Belediyesi tarafından kurulan Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nde kurbanlıklarını kesti. Kurban kesim yerlerinde vatandaşlar sıralarını beklerken, değişik noktalara kurulan çorba çeşmelerinden vatandaşlara sıcak çorba ikramı yapıldı.

Kurban Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Sultangazi'de de coşkuyla kutlandı. Bayram namazının ardından Sultangazi Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesi'nde kurulan Kurban Satış ve Kesim Merkezi'ne İstanbul'un dört bir yanından vatandaşlar akın etti. Sabahın erken saatlerinde kurban satış ve kesim merkezine gelen İstanbullular, bayramın vecibelerini yerine getirmenin huzurunu yaşadı.

Kurban Satış Ve Kesim Merkezi

Sultangazi Belediyesi, bu yıl da dev kurban satış ve kesim merkezini hizmete sundu. Esentepe Mahallesi Halk Ekmek Fabrikası'nın yanında İstanbul'un en büyük kurban satış ve kesim merkezi oluşturuldu. Anadolu'nun değişik bölgelerinden gelen küçük ve büyükbaş kurbanlıklar bu merkezde satışa çıkarıldı. 220 bin metrekare alan üzerine kurulan kurban satış ve kesim alanına 700 çadır kuruldu.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Sultangazi Belediyesi Kurban Satış-Kesim Merkezinde yaklaşık 4 bin büyük ve küçükbaş hayvan kesimi yapıldı. Kurban kesim alanına, otomatik kesim konteyner ve çadırları konuldu. Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturuldu.

"Bayramlar, Sevinçleri Büyütme Mevsimidir"

Bayram namazı sonrası vatandaşlarla bayramlaşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ev ziyaretlerinde bulunarak ihtiyaç sahibi ailelere erzak ve et dağıtımı yaptı. Kurban Bayramıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Altunay, " Tüm halkımızın Kurban Bayramını en içten duygularımla kutlar; gönül dünyamıza, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederim" dedi.

"Bayramlar, sevinçleri büyütme mevsimidir" diye Başkan Altunay, bu bayramda da sevinçleri dünya çapında büyütmeliyiz. İhtiyaç sahiplerini hatırlamalıyız. Halkımızın huzur içerisinde bayramlarını geçirmeleri için tüm tedbirlerimizi aldık. Belediye ekipleri bayram süresince 24 saat görev yapacaklar" dedi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik ev ziyaretlerine bayramda da devam etti. Ailelerin bayramlarını kutlayan Başkan Altunay "Kurban Bayramı coşkusunu tüm ilçe halkıyla ortak yaşıyoruz. Bu özel günlerde yardımlaşma ve dayanışma ruhu ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber