Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 18 Nisan 2022 - 10:13 Yorum: 0

İstasyon Caddesi alternatif bulvarı tamamlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1,5 milyon vatandaşın kronik trafik sorununu çözecek Etimesgut İstasyon Caddesi Alternatif Bulvar çalışmalarında sona yaklaştı.

İstasyon Caddesi alternatif bulvarı tamamlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1,5 milyon vatandaşın kronik trafik sorununu çözecek Etimesgut İstasyon Caddesi Alternatif Bulvar çalışmalarında sona yaklaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 5,6 kilometre uzunluğunda, 1 alt geçit ile 4 köprüden oluşan ana bulvarın kısa sürede trafiğe açılacağı müjdesini Nisan ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada "İstasyon Caddesini yapmak bize nasip oldu, çok yakında açacağız" sözleriyle duyurdu.

25 yıllık çözülemeyen ulaşım sorunlarına neşter vuran Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut ve Sincan ilçesinde yaşayan 1,5 milyon vatandaşı yakından ilgilendiren Etimesgut İstasyon Caddesi'nin trafik yoğunluğunu azaltmak için başladığı "Alternatif Bulvar" çalışmalarında sona yaklaştı.

Bölgenin trafik çilesine son verecek

Can güvenliğini önceleyerek Başkentlileri konforlu ve kesintisiz ulaşım ağlarıyla buluşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi, ana bulvar uzunluğu 5,6 kilometre, yan yollarla birlikte toplam 8,7 kilometreden oluşan alternatif bulvarı hizmete açmak için gün sayıyor.

İlk önce Yüksek Hızlı Tren (YHT) Eryaman Garı alt geçit ayağındaki çalışmalar kapsamında prekast ve korkuluk imalatları ile asfalt yapım çalışmalarını tamamlayan Fen İşleri Daire Başkanlığı, U dönüş köprüsü ve YHT Eryaman Garı alt geçitindeki çalışmaları da sonlandırdı.

Türk Kızılayı Caddesi'ne yapılacak bağlantı köprüsü dahil 1682. Cadde'de yer alan bağlantı köprüsündeki çalışmaları da bitiren Büyükşehir Belediyesi son olarak demiryolu üst geçit köprüsündeki çalışmalarda yüzde 95 oranında ilerleme sağladı.

Ağustos 2021 tarihinden itibaren Devlet Demiryollarının deplase çalışmalarını bitirmesi beklenen, bölgenin trafik çilesine son verecek tek yön ve 3 şeritten oluşan alternatif bulvarın, aydınlatma çalışmalarının da tamamlanmasıyla en geç 1 ay içinde hizmete açılması planlanıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber