Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 06 Mayıs 2016 - 16:03 Yorum: 0

İşte Darende Tohma kanyonu projesi

Darende 2008 yılında turizme kazandırılan, fakat aradan geçen süre içerisinde kısmen tahrip olan Tohma Kanyonu için yeni projeler hazırlandı.

İşte Darende Tohma kanyonu projesi

2015 yılı içerisinde Maliye Bakanlığı tarafından Darende Hulusi Efendi Vakfı’na devredilen Tohma Kanyonu, Vakıf yetkilileri tarafından konusunda uzman çevre ve peyzaj mühendislerine, tabi dokuya uygun estetik bir bakış açısı ile yeniden hazırlanan projeleer belli olmaya başladı. Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, proje kapsamında yapılacak olan yeni köprüler, istinat duvarları, seyir terası ile kafeterya yapılması planlanan alanların yeniden oluşturulacağını bildirdi.  Tohma Kanyonu, Somuncu Baba Külliyesinden başlayarak Köprügözü mevkisine kadar olan 1,5 kilometrelik alanı kapsayacak şekilde yeniden projelendirildi. .

Yürüyüş yollarına özen gösterilen projelerle kanyon yeni bir görünüme kavuşacak.Belediye Başkanı Süleyman Eser, Darende'ye her yıl 500 bine yakın yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiğini belirterek, “İlçemize gelecek vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek  için çalışan Hulûsi Efendi Vakfımız, yeni projeleri hayata geçirmek amacıyla çalışmaktadır. Bizlerde bu çalışmalara destek oluyoruz. Tohma kanyonunu turizme yeni projelerle kazandıracağız" dedi. Tekrardan turizme kazandırılacak kanyonumuzu geniş bir katılımla halkımızın Hizmetine sunacağız” dedi.

Hulûsi Efendi Vakıf Genel Müdürü Ziya Toksözlü de, “yeni projelerle Tohma kanyonunda  seyir alanları oluşturacağız. Tahribata uğrayan korkuluk ve bazı ahşap malzemeleri yenileyeceğiz. Kanyondaki yaban hayatını canlandıracak, kanyonda  sıra kuş evleri gibi farklı uygulamalar yer vereceğiz. gerçekleştireceğiz. Ayrıca kanyonda kurulacak güvenlik sistemi içinde kanyon boyunca kamera sistemi kuracağız" şeklinde konuştu

Hulüsi Efeendi Vaakfı tarafından özel mimarlık ofisine hazırlattırılan projelerin görünümü şöyle: 

15dec572-f034-4bc0-ad3e-30698d5f2c34.jpg317ab9a6-6900-4a0d-97b3-72a22cc87ac5.jpgdaarende-1---kopya.jpg

ETİKETLER: Vahap GÜNER
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber