Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Mayıs 2016 - 14:33 Yorum: 0

İste’de 13’üncü Denizcilik Eğitim Konseyi Toplantısı

İskenderun Teknik Üniversitesi'nde (İSTE) 13. Denizcilik Eğitim Konseyi Toplantısı düzenlendi.

İste’de 13’üncü Denizcilik Eğitim Konseyi Toplantısı

İskenderun Teknik Üniversitesi'nde (İSTE) 13. Denizcilik Eğitim Konseyi Toplantısı düzenlendi.

İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi'nde gerçekleşen konferansta konuşan Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İSTE'nin önemli ve güçlü lobisi olan bir teknik üniversite olduğunu söyledi. Üniversitenin en önemli lobisinin İskenderun olduğunu belirten Hersanlıoğlu, "Ülkemizin büyük olma gibi bir iddiası var büyük olmayı da neden istiyor, çünkü hayatın merkezine insanı koymuş bir milletin temsilcileriyiz biz. Eğer biz büyürsek, gelişirsek ben şahsen dünyadaki birçok adaletsizliğin ortadan kalkacağına inanıyorum. Eğer çok çalışmayı öğrenirsek denizcilikte de iyi bir noktaya geleceğimize inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de her fakültenin önüne önemli hedefler koyduklarını söyledi. Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi'nin de uzun vadede uçak-eğitim gemisi gibi Türkiye için önem arz eden projeleri üreteceğini belirten Dereli, denizcilik fakültesini tanıttı.

Koordinasyon Kurulu adına konuşan Doç. Dr. Ersan Başar ise Türkiye'deki denizcilik okullarının birbirini tanıyor hale geldiğini aktardı. Bununda yüksek seviyede bir sinerji ortaya çıkardığının altını çizen Başar, "Konseyimizin amacı, eğitim öğretim araştırma ve toplum hizmetleri etkinliklerini ulusal ve uluslararası standartlarda sürdürmeyi sağlamak, üye kurumlar arası işbirliği, ilgili alanda üniversiteler arası kurula görüş bildirmek geleceğin eğitim programları için akreditasyon değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye'deki denizcilik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, yine yükseköğrenim düzeyinde Türk denizcilik eğitiminin bilimsel kriterlere göre layık olduğu seviyeye ulaşması için gerekli faaliyet alanları oluşturmak konseyin temel amaçları arasında bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Toplantıya, Türkiye ve Kıbrıs'ta lisans düzeyinde denizcilik eğitimi veren 20 üniversitenin yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası ve ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileri katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber