Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 23 Ağustos 2016 - 16:28 Yorum: 0

İSTİB Başkanı Ali Kopuz, faiz indirimini değerlendirdi

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirdi.

İSTİB Başkanı Ali Kopuz, faiz indirimini değerlendirdi

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirdi.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, bugün toplanan Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz kararını yazılı olarak değerlendirdi. Kopuz, piyasaların beklentileri doğrultusunda, koridorun üst bandında 25 baz puanlık indirim daha yapmasını değerlendirerek, "Merkez Bankası, beklendiği gibi Ağustos ayında da faiz indirimini sürdürdü. Tarihi büyüklükteki darbe girişiminin ardından, Fitch'in Türkiye'nin "yatırım yapılabilir ülke" notunu teyit etmesi çok önemliydi. Bu gelişmeden sonra Merkez Bankası çok önemli bir adım atarak koridorun üst bandında 25 baz puanlık bir indirim daha yaptı. Bu yıl üst üste yapılan altı indirim ile üst bantta yapılan indirimlerin toplamı 225 baz puana ulaştı. Sonuçta da borç verme faizi yüzde 8,50 seviyesine gelmiş oldu. Bu belki arzu ettiğimiz seviyenin üzerinde ancak adım adım piyasayı canlandıracak rakamlara ulaşacağımıza olan inancım tam. Çünkü iş dünyası olarak bizim Türkiye'ye inancımız tam" dedi.

Ali Kopuz, bankaların konut kredilerindeki indirimlerini hatırlatarak şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımızın uyarısıyla bankalar konut kredilerinde bir miktar indirime gittiler. İş dünyası olarak, bizleri ilgilendiren ürünlerdeki faiz oranlarında da acilen indirim yapmalarını bekliyoruz. Merkez Bankası piyasanın beklentileri doğrultusunda adım atmayı sürdürüyor. Bankalar neyi bekliyor."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber