Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 16 Eylül 2014 - 09:52 Yorum: 0

İstifa ettiğini Twitter'dan Duyuran Saran Merkeze alındı

Malatya eski Valilerinden Kamu Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Doç. Dr. Ulvi Saran, son İçişleri kararnamesi ile merkez valiliğine atandı.

İstifa ettiğini Twitter'dan Duyuran Saran Merkeze alındı

MALATYA GÜNCEL - Malatya eski Valilerinden Kamu Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Doç. Dr. Ulvi Saran, son İçişleri kararnamesi ile merkez valiliğine atandı. 

Geçtiğimiz günlerde Kamu Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarılığı görevinden ayrılmak istediğini sosyal paylaşım sitesi Twitter'den duyuran Saran, son valiler kararnamesi ile merkez valiliğine getirildi.

Saran, Twitter'dan yayaınladığı mesajında, '2 yıldır sürdürdüğüm Kamu Düzeni / Güvenliği Müsteşarlığı görevinden ayrılma talebinde bulundum. Görevde bulunduğum süre zarfında KDGMdeki mesai arkadaşlarımızla çözüm süreci ve demokratikleşme alanında yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. KDGM'nin çözüm süreci ve demokratikleşme alanlarındaki koordinasyon ve strateji görevi İçişleri Bakanlığı bünyesinde de devam edecek.'' ifadelerini kullanmıştı.

ULVİ SARAN KİMDİR?

Doç.Dr.Mehmet Ulvi Saran, (d. 1958, Çaykara, Trabzon) Türk bürokrat.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünden 1980 yılında mezun olmuştur. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı'nda sözleşmeli uzmanlık, Iğdır, Osmancık, Ulubey, İkizderekaymakam vekillikleri, Kavak, Kalkandere, Akyaka kaymakamlıkları, Kars vali yardımcılığı yaptı. 1992 yılında İçişleri Bakanlığı'nda Mülkiye Müfettişliği, 1992-2003 yılları arasında İçişleri Bakanlığı`nda mülkiye Başmüfettişi olarak görev yaptı. Sağlık Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcılığı görevinde de bulundu. İçişleri Bakanlığının 10 Haziran 2009 tarihli 10030 numaralı yazısı ve Bakanlar Kurulunun 11 Haziran 2009 tarihli kararıyla Malatya Valiliği görevine atanmıştır. 1 Temmuz 2009 tarihi itibariyle Malatya'da görevine başlamış ve 2 Ağustos 2012 tarihi itibariyle Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı olmuştu.

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber