Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 03 Nisan 2015 - 15:03 Yorum: 0

İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi

ETO Başkanı Güler: "Uygulamaya konulan 'İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'nin büyümedeki durağanlığı pozitife çevireceğini ümit ediyoruz"

İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan "İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi"nin büyümedeki durağanlığı pozitife çevireceğini ümit ettiklerini bildirdi.

Güler, yazılı açıklamasında, tüccar ve sanayiciler olarak devlet eliyle sanayi üretimi ve istihdamı destekleyecek yeni politikalar geliştirilmesini olumlu bulduklarını vurguladı.

Türkiye'de bu yılın ekonomik anlamda zor geçeceğini öngördüklerini belirten Güler, şunları kaydetti:

"Bu yıl planlanan yüzde 4 büyüme oranına da ulaşmamızın çok zor olduğu öngörülüyor. Uygulamaya konulan 'İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'nin büyümedeki durağanlığı pozitife çevireceğini ümit ediyoruz. Destek oranlarının her ne kadar şehrimiz için özellikle de ilçelerimizin durumu göz önüne alındığında yeterli olmadığını düşünsek de gelecek adına umut vadedici olarak değerlendiriyoruz. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ve kadın girişimciler için yeni geliştirilen politikaların da teşvik ve istihdam paketinde yer alması son derece önemlidir. Her fırsatta KOBİ'leri şehrimizi ve ülkemizi sırtlayan temel unsurlar olarak gördüğümüzü dile getiriyoruz. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İşbaşı Eğitim Desteği bu anlamda üyelerimizi yakından ilgilendiriyor. 6 aylık asgari ücret ve 2,5 ila 3,5 yıl arasında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim desteği özellikle KOBİ'lerimiz için çok önemli. Yeni girişimcilerin desteklenmesi ve kadın girişimciliğinin geliştirilmesi için yapılan çalışmalara da bu çerçevede bakıyoruz. İstihdamı geliştirmeye yönelik adımların atılmasını da 2014 yılı sonu itibarıyla yüzde 9,9 olarak belirlenen işsizlik rakamlarını düşme eğilimine getireceğini ümit ediyoruz."

Güler, Eskişehir'in yüksek katma değer üretmesi hedefinin ulusal çapta stratejik öneme sahip olduğuna değindi.

Ar-Ge, inovasyon ve tasarım süreçleri için atılan adımları olumlu bulduklarını aktaran Güler, "İlgili desteklerin sürecin doğal ahengini bozacak bürokrasiden uzak tutulması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada Kalkınma Bankasının yeniden yapılandırılmasını, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) daha fazla sorumluluk almasını olumlu buluyorum. Bu kararı, hedeflerimizi destekleyecek nitelikte bir karar olarak değerlendiriyorum" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber