Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 03 Nisan 2015 - 18:38 Yorum: 0

İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi

EBSO Başkanı Yorgancılar: "Başbakanımız tarafından açıklanan paketi, zamanlama açısından çok doğru ve adımlar açısından çok isabetli buluyoruz"

İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'ni, zamanlama açısından çok doğru ve adımlar açısından çok isabetli bulduklarını bildirdi.

Yorgancılar, açıklamasında, 2015 yılının ilk çeyreğinin tüm kesimler açısından oldukça zorlayıcı geçtiğini belirterek, ekonomik göstergelerdeki olumsuz gidişatın, yılın kalanı için somut adımlar gerektirdiğini ifade etti.

"Başbakanımız tarafından açıklanan paketi, zamanlama açısından çok doğru ve adımlar açısından çok isabetli buluyoruz" diyen Yorgancılar, paketin beklentileri tamamen karşılamamasına rağmen üretim adına atılan her adımı önemsediklerini aktardı.

Yorgancılar, seçim sürecinin, açıklanan adımların eyleme geçirilmesini geciktirmemesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Moral ve motivasyonu sağlama adına, ivedilikle harekete geçilmelidir. Gerek küresel piyasalardaki daralma ve gerekse içerideki siyasi ekonomik dalgalanma, yatırımcının yatırım yapma hevesini kaçırmış, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin çok altında kapasiteyle üretim hacmi daralmıştır. O nedenle psikolojik olarak bu süreci hızlı atlatmanın yolu, bu ve bunun gibi desteklerdir."

Pakette, özellikle "Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu" ve ileri teknoloji üretimi adına atılan adımları önemli bulduklarına değinen Yorgancılar, "Diğer sevindirici nokta ise özellikle sanayinin yoğunlaştığı 1. bölgeyi, desteklerin gerisinde bırakma yanlışından dönülmüş olmasıdır" görüşünü bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber