Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 07 Ekim 2016 - 14:58 Yorum: 0

İstiklal Caddesi’nde fayton korteji

Beyoğlu Hareketleniyor Festivali kapsamında düzenlenen yedi festivalden ikincisi olan "Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali"nin açılışını Kültür...

İstiklal Caddesi’nde fayton korteji

Beyoğlu Hareketleniyor Festivali kapsamında düzenlenen yedi festivalden ikincisi olan "Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali"nin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı yaptı. Avcı, "2'nci Dünya Savaşı'nın hemen sonrasında dünyayı gezmeye çıkan turist sayısı 22 milyon, bu gün sadece Türkiye 2014 yılı rakamları ile söylersek 40 milyon turist ağırlıyor" dedi.

Beyoğlu'nda 50 gün sürecek olan "Beyoğlu Hareketleniyor" Festivali kapsamında düzenlenen yedi festivalden ikincisi olan "Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali" 11'inci kez İstanbullular ile buluştu. Festivalin açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festival ilk olarak Taksim Tüneli'nden faytonlarla birlikte yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Kortejdeki faytonların üzerinde bulunan alanlarında usta olan dokuma sanatçılarından camcılara kadar birçok sanatçı da hünerlerini sergiledi. Kortej daha sonra Taksim Meydanı'nda bulunan etkinlik alanına geldi. Protokol konuşmalarının yapılmasının ardından Bakan Avcı, festivalin açılış kurdelesini kesti. Sahnede Avcı'ya festivale katılan bir sanatçının yaptığı vazo hediye edildi. Daha sonra stantları gezen Bakan Avcı, Türkiye'nin yedi bölgesinden 70 zanaatkarın eserlerini dikkatle inceledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bakır ürünlerin bulunduğu stantta bakır bir tavayı çok beğendiğini söyleyince, stant sahibi Avcı'ya hediye etmek istedi. Avcı ise "hediye ederseniz bir daha beğendiğimi söyleyemem" diyerek satıcıya cevap verdi. Satıcının ısrarı üzerine Avcı, bakır tavayı teşekkür ederek, kabul etti.

"Türkiye 2014 yılı rakamları ile söylersek 40 milyon turist ağırlıyor"

Geleneksel sanatların önemine dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Yerel yönetimlerin sanata, kültüre bu katkıları bizim için gerçekten ufuk açıcı oluyor. 1953 senesinde 2'inci Dünya Savaşı'nın hemen sonrasında dünyayı gezmeye çıkan turist sayısı 22 milyon, bu gün sadece Türkiye 2014 yılı rakamları ile söylersek 40 milyon turist ağırlıyor. Dolayısıyla 1953'te bütün dünyadaki turist sayısının neredeyse iki katını Türkiye bugün sadece dünyanın 6'ncı büyük turizm destinasyonu olarak sağlıyor. Bu küçümsenmeyecek bir rakam, bu sessiz bir devrim. Gerçekten dolayısıyla el sanatlarımızın alıcısı var. Geleneksel sanatlarımızın pek çok dalında çok güzel ürünler yapan sanatçılarımızla tanıştık, görüştük, eserlerini okşadık, sevdik. İnşallah İstanbul halkı, özellikle hanımların festivale çok büyük ilgi göstereceğini tahmin ediyorum. Çünkü gerçekten burada hanımların ilgisini, çekecek olağanüstü güzel el sanatları ürünleri var" diye konuştu.

"Beyoğlu'nun hareketli olduğu imajını da özellikle vermemiz gerekiyordu"

Kültür Bakanlığı iş birliği içerisinde geleneksel el sanatlarını İstanbul'da buluşturma misyonunu üstlendiklerini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Türkiye'nin dört bir tarafında gerçekten zorla bu işi aşkla yapan geleneksel el sanatçılarımızı yaşatmak aslında kültürümüzü yaşatmak, onları Taksim Meydanı'na getirmek, turizmle ilgilenenlerle buluşturmak istedik. Aslında bir workshop, bir network oluşturmak maksadıyla buna başladık. Çünkü Beyoğlu'nda işte mekanlar kapanıyor mu? Acaba burada hareket azaldı mı? Buna benzer konuşmalar vardı, bu konuşmalar gerçek miydi? Bana göre kısmen haklı ama çok da gerçek değil ama korktuk bazen algı gerçeğin yerine geçiyor. O halde hemen baştan işi durdurmakta vazifemizdi. Beyoğlu'nun hareketli olduğu imajını da özellikle vermemiz gerekiyordu. İşte bunu da başardık Antika Festival'i 10 gün boyunca buradaydı. Belki de milyon insan, milyondan fazla insan gelip buraları gezdi" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber