Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 16:48 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nı en güzel okumak için yarıştılar

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde kabulünün yıl dönümünde İstiklal Marşı'nı en iyi okuma yarışması düzenlendi

İstiklal Marşı'nı en güzel okumak için yarıştılar

ANKARA ( AA) - Ankara’nın Elmadağ ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla en iyi okuma yarışması düzenlendi.

İlçedeki ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen yarışma, Belediye Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi. Yarışmayı İlçe Kaymakamı Resul Kır, Belediye Başkanı Gazi Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Omaç ile öğrenci veliler izledi.

İstiklal Marşı'nı en güzel şekilde okuyabilmek için öğrencilerin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada, ilkokullarda birinciliği Karacahasan İlkokulundan Kader Aydın, ikinciliği Atatürk İlkokulundan Bilge Naz Haskılıç, üçüncülüğü Kurtuluş İlkokulundan Ümeyir Muhammet Doğru aldı.

Ortaokullarda ise birinci Namık Kemal Ortaokulundan Nazım Anıl Çetindere, ikinci Hasaoğlan Ortaokulundan Efe Kayra Bozankaya, üçüncü Karacahasan Ortaokulundan Gülben Mercan oldu.

Liseler arasındaki yarışmada ise Sertaç Uzun Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesinden Damla Doğru birinci olurken Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesinden Tuğba Özbey ikinci, Elmadağ İmam Hatip Lisesinden Çilem Sarıbıyık üçüncü oldu.

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, "Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirdiği İstiklâl Marşımızı ezbere en güzel okuyan öğrencilerimizi alkışlıyor ve hepsini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere 18 Mart'ta yapılacak törende çeşitli ödüller verileceği belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber