Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Vali Kürklü:

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

BURDUR (AA) - Burdur Valisi Hasan Kürklü, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kürklü, mesajında, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce kabul edilişinin 94. yıldönümünün anıldığını bildirdi. 

TBMM'nin isteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı şiirin 12 Mart 1921'de devletin ve milletin bağımsızlığının sembolü İstiklal Marşı olarak kabul edildiğini hatırlatan Kürklü, şu ifadeleri kullandı:

"Anadolu'nun birçok şehri işgal altında ve Türk milletinin bağımsızlığı tehlikedeyken Mehmet Akif Ersoy o günlerde Türk milletine cesaret vermiş ve duygularını harekete geçirmiştir. İstiklal Marşı, Mehmet Akif'in kaleminden, milletimizin birlik ve beraberliği ile başaramayacağı engelin olmadığının en güzel ifadesi olarak çıkmıştır. Bundan dolayıdır ki İstiklal Marşı'nı şair ve vatansever kimliğiyle yazan Mehmet Akif, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın' derken, verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir."

Kürklü, mesajında, İstiklal Marşı'nın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy'un, İstiklal Savaşı'nda Türk milletinin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu açık şekilde ortaya koyduğunu vurguladı.

Bu nedenle İstiklal Marşı'nın Türk tarihini, milli karakteri, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan edebiyatın seçkin örneği kabul edildiğini ifade eden Kürklü, şunları kaydetti:

"Bu düşüncelerle İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Gününde, İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 94. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, İstiklal Marşı'mızın şairi ve aynı zamanda Burdur mebusumuz Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber