Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 12:18 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Samsun Valisi Şahin: "İstiklal Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Savaşında milletimizin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur"

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, " İstiklal Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Savaşında milletimizin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur" dedi.

Şahin, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, İstiklal Marşı'nın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 94. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Milli marşların, milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel ögelerden biri olduğunu dile getiren Şahin, İstiklal Marşı'nın, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, ortak düşünce ve değerlerde buluşturan eşsiz bir eser olduğunu vurguladı.

Şahin, açıklamasında şunları kaydetti:

"İstiklal Marşı, vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutarak, Atatürk önderliğinde, özveriyle başarıya ulaştırdığı, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanıdır. İstiklal Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Savaşında milletimizin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu nedenle İstiklal Marşımız tarihimizi, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olarak kabul edilmektedir. İstiklal Marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır. Başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bu mücadeleyi veren herkesi rahmet ve minnetle bir kez daha ve yeniden yad ediyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber