Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 13:28 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Tunceli Valisi Kaymak: "Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan milletimizin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı, bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir"

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

TUNCELİ (AA) - Tunceli Valisi Osman Kaymak, "Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan milletimizin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir" dedi.

Kaymak, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milli marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Merhum Mehmet Akif’in, İstiklal Marşı'nı vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığını dile getiren Kaymak, milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıttığını vurguladı.

Kaymak, açıklamasında şunları kaydetti:

"Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan milletimizin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. Ömrünü vatana, millete hizmete adamış destan şairi Mehmet Akif Ersoy'un on kıtaya sığdırdığı bu uyanış destanında bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri alması ve şahlanması vardır. İstiklal Marşı, ecdadımızın bağımsızlık uğruna vermiş olduğu onurlu mücadelenin bir destanıdır. Bu mücadele milli şairimiz Mehmet Akif’in dizelerinde vücut bulmuş ve vatan semalarında o günden buyana en yüksek ses olarak dalgalanmaya devam edecektir. Bu duygular içerisinde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 94. yıl dönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi ve milli şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber