Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: "İstiklal Marşı Türk milletinin imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın simgesi"

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "İstiklal Marşı Türk milletinin imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın simgesi" dedi.   

Yağcı, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşını, her Türk vatandaşının aynı aşkla söylemeye, yüreğinde taşımaya devam edeceğini, coşkunun semalarda ilelebet yankılanacağını kaydetti.

Yağcı, mesajında, "İstiklal Marşı bizim tarifimizdir. Bizler kuruluş ve kurtuluşa beşiklik eden ilimizde, her karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda, tarifi zor bu duyguyu tüm hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Türk milleti benliğini ancak ve ancak, kendi bayrağının gölgesinde bulabilir.  İstiklale odaklanmak bu cennet vatana odaklanmayı gerektiriyor. Hangi millet tarihe damga vurduysa, bu damgayı vurmasıyla bir dönüm noktası idrak etmiştir. Türk milleti tarihe damgasını İstiklal harbi ile vurmuştur. İstiklal harbi İstiklal Marşı'nın temin ettiği mantık ve iradeyle kazanılmıştır. İstiklal Marşı Türk milletinin imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın simgesi" ifadelerini kullandı. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber