Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 15:53 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

KARS (AA) - Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Erdem, mesajında, milli marşların milletlerin varlığını...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

KARS (AA) - Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erdem, mesajında, milli marşların milletlerin varlığını birliğini sağlayan, toplumsal mutabakat metinleri olduğunu belirtti.

Milletlerin tarihlerine bakıldığında, yüzyıllar içerisinde idealleştirdikleri fikirleri olduğunu, bunun da "milli şuur" ifadesiyle tanımlandığını ifade edene Erdem, şunları kaydetti:

"Bu şuuru taşıyamayan milletler,, tarihin derinliklerinde yok olmaya mahkum olmuşlardır. Milletlerin milli şuurlarının nesillere aktarılmasında abidevi şahsiyetlerin tarihi roller oynadıkları görülür. Tarihimizde de milli ve manevi kültürleri geçmişi nesillere öğreten, aktaran ve tarih yazan Bilge Kağan, Fatih, Yavuz, Atatürk gibi abidevi şahsiyetler olmuştur. Bunlardan biri olan ve İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy milli ve manevi anlayışı, çağdaş düşünceyle yoğuran büyük şair, mütefekkir ve düşünce insanıdır. Mehmet Akif Ersoy bu marşla, milletimizin hürriyet mücadelesini ve ezelden ebede yürüyüşünü destanlaştırarak tüm ulusun hislerine tercüman olmuştur.''

Erdem, İstiklal Marşı'nın, Türk milletinin bağımsızlık belgesi, bağımsızlık ruhunun tarihi bir şahlanışı ve milli şuurun parlak bir anıtı olduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber