Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

KARS (AA) - Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Karaçanta, mesajında İstiklal Marşının, bu...

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

KARS (AA) - Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaçanta, mesajında İstiklal Marşının, bu mukaddes toprakların bağımsızlığı için kendini feda edenlerin, gül bahçesine girercesine şehitliğe koşan kahramanların arkasından yazılmış bir destan olduğunu belirtti.

Büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşının, özgürlüğün simgesi, vatan ve bayrak sevgisinin en güzel ifadesi, topraklara göz dikenlere milletin yükselen gür sesi, vatan topraklarının ebediyen işgale uğramayacağının güvencesi olduğuna dikkati çeken Karaçanta, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Böyle bir marşı yazabilmek için, o günleri sadece yaşamak yetmez, o ruha da sahip olmak gerekir. Özüyle sözüyle yüksek ahlak sahibi, karakter abidesi bir insan olmak gerekir. Böyle bir şiiri yazabilmek için ülkenin bütün sorunlarını kendine dert edinmiş, bir mücadele adamı olmak gerekir. Milletimiz, Akif'in ruhuna sahip bu ülkenin sorunlarını kendine dert edinmiş dava insanlarının, hizmet aşkıyla daha güzel bir geleceğe doğru, birlik ve beraberlik içinde yürüyüşünü emin adımlarla sürdürecektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber