Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 17:43 Yorum: 0

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla "İstiklal Marşı'nı güzel okuma" yarışması düzenlendi.Suşehri Çok Programlı...

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla "İstiklal Marşı'nı güzel okuma" yarışması düzenlendi.

Suşehri Çok Programlı Lisesi'nde düzenlenen yarışmaya katılan öğrenciler, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okudu.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Suşehri Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencisi Yunus Emre Bülbül birinci, Suşehri Çok Programlı Lisesi'nden Ayşe Ekinci ikinci, Fen Lisesi öğrencilerinden Nurcan Taşçı ise üçüncü oldu. Ödüllerin 12 Mart'ta düzenlenecek programda verileceği kaydedildi.

Programda Suşehri Emine Birler Anaokulu Öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale isimli oyun sahnelendi.

Bu arada, Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Perçi, mesajında, İstiklal Marşı’nın derin bir vatan ve millet sevgisi, büyük bir coşkuyla kaleme alındığı ve eşsiz bir sanat eseri olduğunu belirtti.

Azimle, inançla, büyük fedakarlıklarla yürütülen İstiklal mücadelesini vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un, yazdığı muhteşem mısralarla ebedileştirdiğini aktaran Perçi, şunları kaydetti:

"Aziz milletimiz, sahip olduğu milli birlik, beraberlik ve kardeşlik idealini en güzel şekilde ifade eden İstiklal Marşı'mızı ilelebet muhafaza edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı'mızın kabulünün 94. yıl dönümünü kutluyor, bu vesileyle İstiklal Marşı'mızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy’un aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber