Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 09:48 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

MHP Gümüşhane İl Başkanı Ateş, mesaj yayımladı

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

GÜMÜŞHANE (AA) - MHP Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ateş, mesajında, İstiklal Marşı'nın, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin yeniden doğuşunun, şahlanışının destanı olduğunu belirtti.

İstiklal Marşı'nın, Mustafa Kemal'in önderliğinde Türk milletinin verdiği ölüm kalım mücadelesini dile getiren mısralardan oluştuğunu ifade eden Ateş, şunları kaydetti:

"94  yıldır aynı heyecan ve coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımızı ebediyete kadar yaşatmak, her Türk evladının asli görevidir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın', diyerek işin önemini en güzel şekilde ifade etmiştir. İstiklal Marşımızın kardeşi olan ay yıldızlı bayrağımız ne yazık ki son zamanlarda mahzun ve hüzünlüdür. Çünkü vatanımızda kendisine kirli eller uzanmaktadır. Bütün bunlara rağmen milletimiz her badireyi olduğu gibi bu badireyi de atlatacak, al bayrağımız ve İstiklal Marşımızın hüzünlenmesini engelleyecektir."                                                                             

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber