Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 09:53 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Üstün: "Vatanı ve milleti için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin milli mutabakat destanı olan İstiklal Marşı’mız, bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir"

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

GÜMÜŞHANE (AA) - AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, "Vatanı ve milleti için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin milli mutabakat destanı olan İstiklal Marşı’mız, bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir" dedi.

Üstün, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan bağlılığını destanlaştıran İstiklal Marşı'nın kabulünün 94.yıl dönümünü millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın, milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel şekilde yansıttığını ifade eden Üstün, şunları kaydetti:

"Vatanı ve milleti için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin milli mutabakat destanı olan İstiklal Marşımız, bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 94. yıldönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber