Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 11:53 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Adıyaman Valisi Demirtaş:

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

ADIYAMAN (AA) - Vali Mahmut Demirtaş, İstiklal marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy'un, Kurtuluş Savaşı'nın zor zamanlarında ecdada umut ışığı olduğunu bildirdi.

Demirtaş, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İstiklal marşının, milletin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz bir eser olduğunu belirtti.

İstiklal marşının yazarı Mehmet Akif Ersoy'un, Kurtuluş Savaşı'nın zor zamanlarında ecdada umut ışığı olduğunu vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:

"O dönemin zor koşullarını düşünerek umudunu ve inancını kaybetmeyen Mehmet Akif, milli mücadelenin heyecanını dizelere aktarırken tarihi bir şahlanışın müjdecisi olmuştur. Bugün bize düşen o mirasa sahip çıkmak, vatan ve bayrak sevgisini daima diri tutmaktır. Bundan sonra da ortak değerlerimiz etrafında milletimizle beraber aynı azim ve şuurla geleceğimizi inşa etmek için çalışacak ve ecdadımızın emaneti olan bu vatana ilelebet sahip çıkacağız."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber