Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 12:23 Yorum: 0

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

GİRESUN (AA) - İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Giresun'da etkinlik düzenlendi.Vahit Sütlaş Sahnesi Salonu’nda yapılan programda konuşan Aksu Anadolu...

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

GİRESUN (AA) - İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Giresun'da etkinlik düzenlendi.

Vahit Sütlaş Sahnesi Salonu’nda yapılan programda konuşan Aksu Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Fatih Karahan, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u şükran ve minnetle andıklarını söyledi.

İstiklal Marşı'nın her insanın yazabileceği bir şiir olmadığına işaret eden Karahan, "Çok önemli vasıfları olan bir insanın başarabileceği bir iştir. İnsanını tanıyan, onun değerleri ile bütünleşmiş, söylediklerini yaşayan, samimi, fedakar, mütevazı, sağlam karakterli, ağlayan, ağlatan, hisseden, söyleyen özelliklere sahip biri tarafından ancak bu şiir yazılabilirdi. Bu başarı Mehmet Akif Ersoy'a nasip olmuştur. İstiklal Marşı'nın rengi milletin rengidir. Bu şiir her şeyden önce ölüm kalım mücadelesinin şiiridir. O yıllarda yaşanan kaygılar, düşmana karşı hissedilen cesaret, ordumuza duyulan ümit, başarıların getirdiği gurur bütün bir milletin duyguları İstiklal Marşı'nda tezahür etmiştir" dedi.

Programda, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, konuşmalar yapıldı. 

Giresun Valisi Hasan Karahan, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber