Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 12:33 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

YOZGAT (AA) -  Sorgun ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.İlyas Arslan Sinema...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

YOZGAT (AA) -  Sorgun ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’ndaki etkinlikte konuşan Kaymakam Ali Arslantaş, 12 Mart 1921’de TBMM’de büyük coşkuyla ve oy çokluğuyla kabul edilerek defalarca okunan İstiklal Marşı’nın, tarihten silinmek istenen bir milletin kendi değerlerine sarılarak Kurtuluş Savaşı’nı kazandığının bir belgesi olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı’nın Kurtuluş Savaşı’nı ve o günkü ıstırapları iyi anlatan, halkın yüreğini dirilten, inanç ve azim veren tarihi bir belge niteliğinde olduğunu vurgulayan Arslantaş, "Her satırında Türk milletinin yüce ruhunu simgeleyen ve kahraman Türk ordusuna ithaf edilen, Türk milletinin bayrağı ile bağımsızlığını simgeleyen İstiklal Marşımız kurtuluş mücadelemizin anlatıldığı, aziz milletimizin her ferdinin bu sürecin içinde olduğu bir kahramanlık hikayesinin destansı anlatımı olarak hayat bulmuştur" dedi.

Okul Müdürü Yusuf Çetintaş da Mehmet Akif Ersoy’un, Kurtuluş Savaşı’nda eli silah tutan kahramanlara şiirleriyle manevi komutanlık yaptığını, daha sonraları aldığı maaşı cephede şehit düşen ailelerin çocuklarına dağıtacak kadar gönlü zengin biri olduğunu belirtti.

Programda öğrenciler Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okudu.  Program okulun Mehter Takımı’nın gösterileriyle sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber