Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 12:43 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

MUŞ (AA) - Muş'ta, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen programda Namık...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

MUŞ (AA) - Muş'ta, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen programda Namık Kemal Yatılı Bölge Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Soner Küçükdanacı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Küçükdanacı, şunları söyledi:

"Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olay ve kilometre taşı niteliğinde abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuuru ayakta tutabilmek için bunları hatırlamak gerekir. İşte kara günlerimizin göstergesi, kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimiz, yurtseverlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşı ve milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını, kararlılığını 'hayat ile yoktur alışverişim, her ne demişsem görüp te söylemişim' diyerek abideleştiren Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nı bize miras olarak bırakmıştır. İstiklal Marşını anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve bu çerçevede değerlendirmemiz gerekmektedir. İstiklal Savaşı'nın elemli ve buhranlı günlerinde düşman orduları ülkenin dört bir yanını sarmış durumda. Akif halk arasında, ayrılıkların kaldırılması ve düşmanlara karşı birleşmeleri gerektiğini vurgulayarak herkesi yurt savunmasına çağırır."

Törene Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, kurum amirleri, askeri erkan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber