Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 12:43 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

HATAY (AA) - Hatay'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.TOKİ Şehit Süleyman Yılmaz Anadolu Lisesi tarafından Antakya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

HATAY (AA) - Hatay'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

TOKİ Şehit Süleyman Yılmaz Anadolu Lisesi tarafından Antakya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Vekili Fahrettin Göncü, tarihin bir milletin ortak değerlerini oluşturan en önemli faktörlerin başında geldiğini söyledi.

Böyle bir günün tüm Türkiye için çok anlamlı olduğunu ifade eden Göncü, "İstiklal Marşı'nın kabul edildiği bugünde bağımsızlığımızın sembolü Mehmet Akif Ersoy'u, Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi şükranla anıyoruz" diye konuştu.

TOKİ Şehit Süleyman Yılmaz Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Samet Köse de İstiklal Marşı'nın Türk milletinin milli mücadele döneminde maruz kaldığı zor günleri anlatan en büyük kaynak olduğunu kaydetti.

Etkinlikte  öğrenciler tarafından İstiklal Marşı'nın yazılması ve kabulüyle ilgili hazırlanan piyes sahnelendi, oratoryo seslendirildi, şiirler okundu.  Katılımcılar daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin gezdi.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, resmi kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber