Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 12:48 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

ZONGULDAK (AA) – Alaplı’da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

ZONGULDAK (AA) – Alaplı’da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Alaplı Çok Programlı Lisesi Okul Müdürü Rıfat Yiğit, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yılında büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u minnet ve rahmetle andıklarını söyledi.

Yiğit, İstiklal marşını anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığının bilinmesi gerektiğini belirterek "Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmeleri ve milli şuuru hayatta tutabilmek için bunların hatırlanması gerekir" dedi.

Törende, okullar arası düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Emre Balci tarafından ödülleri verildi.

Etkinlik öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisinin ardından sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber