Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 12:58 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Burdur'da program düzenlendi

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

BURDUR (AA) - Burdur'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Göller Yöresi Anadolu Lisesinin düzenlediği programda konuşan Vali Hasan Kürklü, Mehmet Akif Ersoy'u ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü iyi anlamak gerektiğini söyledi.

 "Bu insanların derdi neydi?" diye soran Kürklü, şöyle konuştu:

"Sabahtan akşama kadar cepheden cepheye koşmuşlar, bir sürü sıkıntılara göğüs germişler. Bu insanların derdi vatan, millet sevgisi. İstiyorlardı ki vatanları kurtulsun. Güçlü bir devlet olsun, insanları rahat huzur içinde yaşasın. Bu insanları bu şekilde anlamak lazım."

Cumhuriyet'in, öğrencilerin omuzlarında yükseleceğini ifade eden Kürklü, "Siz Cumhuriyeti daha çağdaş, daha müreffeh, Atatürk'ün gösterdiği medeniyetler seviyesine çıkaracaksınız. Kendinizi çok iyi yetiştirmenizi, vatan, millet sevgisiyle donanmanızı arzu ediyoruz" dedi. 

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ise Ersoy'un, Burdur'un ilk milletvekili olduğunu, şairliğin yanı sıra veteriner hekim olarak da Türk veteriner hekimliğine büyük katkısı olduğunu anlattı. 

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazma süreci ve TBMM'de kabulünün canlandırıldığı tiyatro oyunu beğeni kazandı. 

Programda İstiklal Marşı konulu şiir, kompozisyon ve resim kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kürklü ve Özkan tarafından verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber