Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 13:33 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

IĞDIR (AA) - Iğdır Valisi Davut Haner, İstiklal Marşı'nın Türkiye için en önemli milli değerlerden birisi olduğunu bildirdi.Haner, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

IĞDIR (AA) - Iğdır Valisi Davut Haner, İstiklal Marşı'nın Türkiye için en önemli milli değerlerden birisi olduğunu bildirdi.

Haner, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Ersoy'un halkın o dönemde yaşadığı acılara tercümanlık yaptığını aktardı. 

İstiklal Marşı'nın milli mücadeleyi sonsuz hale getirdiğini vurgulayan Haner, şunları kaydetti:

"Her okunduğunda yüreklerde vatan ve bayrak sevgisini yeniden yeşerten, atalarımızın bağımsızlık uğruna neleri feda ettiğini çok iyi anlatarak, korumamız gereken asli değerlerimizi hatırlatan, en önemli milli değerlerimizden birisi olan İstiklal Marşı'mız, milletimizin Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği azim, bağımsızlık aşkı ve hür yaşama mücadelesini en doğru ve en güçlü şekilde ifade ederek, ebedileşmiştir. Usta şair Mehmet Akif Ersoy'un da dediği gibi, Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber