Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

BİLECİK (AA) - İstiklal Marşı'nın kabulünün ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından program düzenlendi.Okul Müdürü Halis Çelik, "İstiklal Marşı'nın...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

BİLECİK (AA) - İstiklal Marşı'nın kabulünün ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından program düzenlendi.

Okul Müdürü Halis Çelik, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" etkinliği kapsamında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende, insanları bir araya getiren ortak değerlerin bulunduğunu ve bu değerlerin millet olmanın aracı olduğunu söyledi.

Ülkelerin insanlar üzerinde ittifak edebilecekleri noktalarının bulunduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Bunlar soyut ama yaşayan değerler olduğu gibi, somut olarak belge olma özelliği ile de herkese açıktır. Her fert bu tür vasıtaları kendinden bir parça sayar. Bu vasıta ile insanlara ulaşır, sıkı bir dayanışma içerisine girer. Değişik karakterlerde ve farklı birikimlerdeki kişilerin bir arada olmasını sağlayacak bağlar, toplumsal bütünlük için gereklidir. Bu tür bağların çokluğu, yüreklerin aynı heyecanla atmasını sağlar. Ortak heyecanlar büyük başarıların yolunu açar. Bu nedenle üzerinde ittifak edebileceğimiz değerlerin çokluğu büyük olmanın göstergesi ve millet bütünlüğünün teminatıdır. Millet için ortak belgelerden biri de İstiklal Marşıdır. İstiklal Marşı'nın rengi milletin rengidir. Bu marş milletin geçmiş, hal ve gelecek zaman dilimlerinin özeti ve ışığıdır. Mehmet Akif Ersoy'un Türk milletine armağan ettiği İstiklal Marşı, çağlar boyunca bağımsız yaşamış ulusumuzun, bağımsızlık aşkını ulusal ve kutsal değerlere olan bağlılığını ve kahramanlığını yansıtır."

Şiirlerin okunmasının ardından,  "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy" konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Ahmet Hamdi Nayir, Bursa Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ve Belediye Başkan Vekili Nihat Can, ödüllerini verdi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan "İstiklal Marşı'nın Kabulü"nün canlandırdığı tiyatro oyunun sonunda Gülce Şen'in İstiklal Marşı'nı ezbere okuduğu sırada, katılanlar duygulu anlar yaşadı.

Törene, Vali Nayir'in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenci ile vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber