Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 12 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

MARDİN (AA) - Mardin’in Kızıltepe ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Halk Eğitim merkezinde düzenlen ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda sinevizyon gösterimi yapıldı.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, etkinlik kapsamında başarılı öğrencileri çeyrek altın ile ödüllendirdi.

Ödül verdikten sonra konuşan Ermiş, "Gençlerimizi tebrik ediyorum. Anne babalarını öğretmenlerini kutluyorum. Kendilerini birer çeyrek altın ile ödüllendirdik. Başarılarının devamını diliyorum. Milli şairimize de Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. İyi ki istiklal marşımızı yazmış tabi bu gün sadece Mehmet Akif’i  anmak değil onun fikirlerini anmak  onun dünyasını yaşamak ve gençlerin onu örnek almasıdır. Kitaplarını okumak lazım katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam hatip Lisesi öğretmenlerinden Hüseyin Irmak, "İstiklal marşı ve kabul etme süresi 10 mart 1921 Türkiye’de ilk defa bir milli marş yapılması teşebüsü 1920’de Genel Kurmay Başkanı  İsmet İnönü tarafından yapıldı. İsmet İnönü milli heyecanı koruyacak milli azim ve imanı besleyecek zinde tutacak bir marşın yapılmasını ordu adına teklif etti. Bu gün İstiklal marşının kabulünün 94. Yıl dönümü nedeni ile program düzenledik" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber