Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 13:58 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Mardin’in Ömerli ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

MARDİN (AA) - Mardin’in Ömerli ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Mehmet Kavak Lisesi'nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan  İngilizce Öğretmeni Evrim Ertay, 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 94. yılında büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u minnet ve rahmetle andıklarını söyledi.

Ertay, şöyle dedi:

"Birinci Birinci Meclis kurulduktan sonra her bağımsız milletin olduğu gibi bizim de birlik ve beraberliğimizi sağlayacak, ordumuza güç verecek ve vatanımızı kurtarmak için çektiğimiz acıları ve gösterdiğimiz kahramanlıkları hatırlatacak bir marşımız olması fikri ortaya çıktı. Bunun için büyük para ödülü olan bir yarışma düzenlendi. Yarışmanın sonunda o günleri bizzat yaşayan ve yaşananları en güzel şekilde anlatan Mehmet Akif Ersoy’un şiiri birinci olmuştu. Mehmet Akif bu Marşı milletimize armağan ederek para ödülünü de kabul etmemiştir."

Program, öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterisi ve okuduğu şiirlerin ardından, en güzel İstiklal Marşı okuyan öğrencilere ödüllerini verilmesiyle son buldu.

Programa Kaymakam Erol Korkmaz, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Akif Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Kale  Emniyet Amiri Musa İlker Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Çiftçi, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber