Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mart 2015 - 14:33 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, 'Korkma' diye başlayan İstiklal marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur"

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mehmet Akif Ersoy'un milletin ezelden ebede yürüyüşünü destanlaştırarak herkesin hislerine tercüman olduğunu ve bu mücadeleyi ölümsüzleştirdiğini bildirdi.

Şahin, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Mehmet Akif Ersoy'un fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı ve asil duruşuyla kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı olduğunu belirtti.

"Örnek alınacak bir şahsiyet" diye nitelendirdiği Ersoy'un İstiklal marşı başta olmak üzere eserleri ve fikirleriyle her zaman saygıyla yad edileceğini vurgulayan Şahin, milletin tarihte hiçbir zaman zulme boyun eğmediğini, varlığına kastedenlere gerekli dersi verdiğini, vatanına ve hürriyetine canı pahasına sahip çıktığını kaydetti.

Ersoy'un, halkın düşüncelerine tercüman olduğun aktaran Şahin, "İstiklal Savaşı'nda da büyük Atatürk önderliğinde kenetlenerek bir var olma mücadelesi veren halkımız, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha kabul ettirmiştir" ifadelerine yer verdi.

Büyük şair, mütefekkir Mehmet Akif'in, İstiklal marşıyla milletin hürriyet mücadelesini ve ezelden ebede yürüyüşünü destanlaştırarak herkesin hissine tercüman olduğunu ve bu mücadeleyi ölümsüzleştirdiğini bildiren Şahin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, 'Korkma' diye başlayan İstiklal marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur. Milli değerlerimizin, bağımsızlık idealimizin, milli şuurumuzun ve istiklal ruhumuzun veciz bir şekilde ifade edildiği İstiklal marşımız, hiç şüphesiz, aziz milletimiz için bir toplumsal mutabakat metni niteliğindedir. Milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan marşımız dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirmekte, yolumuzu aydınlatmaktadır."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber