Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 15:18 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Rize Belediye Başkanı Kasap, mesaj yayımladı

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

RİZE (AA) - Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kasap, mesajında, Türk milletin bağımsızlığının sembollerinden biri olan İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 94. yıldönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 

İstiklal Marşı'nın milletin karakterini, duygu ve ruh dünyasını, hürriyet ve özgürlük tutkusunu, milli ve manevi değerlerini en güzel şekilde ifade ederek, milletin vicdanının sesi olduğunu ifade eden Kasap, şunları kaydetti:

"Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nda, milli mücadelemizi destanlaştırarak, aziz milletimizin değerlerini en etkili biçimde özetlemiştir. İstiklal Marşı, ay yıldızlı bayrağımızla birlikte milletimizin en önemli sembollerinden bir tanesidir. Mehmet Akif Ersoy'un ışığından ve düşüncelerinden feyz alarak onun bize bıraktığı İstiklal Marşı'nı anlayıp sahip çıkarak, İstiklal Marşı ruhunu gençlerimize aşılamayı ve manevi değerlerimizle sahip çıkmayı kendimize bir borç biliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıldönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber