Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 15:33 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

OSMANİYE (AA) - İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Osmaniye'de tören düzenlendi.Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen tören,...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

OSMANİYE (AA) - İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Osmaniye'de tören düzenlendi.

Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Öğrenciler tarafından İstiklal Marşı'nın yazıldığı dönemi anlatan piyes sahnelendi, Abdurrahman Keskiner ve Spor Lisesi müzik bölümü öğrencileri müzik dinletisi sundu. 

Ortaokullar arasında düzenlenen "Asım’dan Akif’e Mektup" konulu mektup ve "İstiklal Şairi Akif" konulu resim yarışmalarında, mektup dalında birinciliği kazanan Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Büşra Akgüner ile resim dalında birinciliği kazanan Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu öğrencisi Ayşe Nilay Toprak’a ödüllerini Vali Kerem Al verdi.

Osmaniye Valisi Al ve praogarama katılan davetliler, Mehmet Akif Ersoy konulu resimlerinden oluşan sergiyi gezdiler.

Törene, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Şefik Atak, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber