Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 15:33 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.Kocahıdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Kırklareli...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kocahıdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Muhsine Çalışkan, burada yaptığı konuşmada, bir milletin ortak değerlerini oluşturan en önemli faktörlerin başında tarihin geldiğini söyledi.

İstiklal Marşı’nın Kurtuluş Savaşı’nı ve o günkü ıstırapları iyi anlatan, halkın yüreğini dirilten, inanç ve azim veren tarihi bir belge niteliğinde olduğunu belirten Çalışkan, şöyle konuştu:

"Her satırında Türk milletinin yüce ruhunu simgeleyen ve kahraman Türk ordusuna ithaf edilen, Türk milletinin bayrağı ile bağımsızlığını simgeleyen İstiklal Marşımız kurtuluş mücadelemizin anlatıldığı, aziz milletimizin her ferdinin bu sürecin içinde olduğu bir kahramanlık hikayesinin destansı anlatımı olarak hayat bulmuştur. İstiklal Marşı'nın kabul edildiği bugünde bağımsızlığımızın sembolü Mehmet Akif Ersoy'u, Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi şükranla anıyoruz."

Törende, öğrenciler tarafından hazırlanan Akif İstiklal Marşı'nı yazıyor oyunu sahnelenerek, oratoryo seslendirildi, şiirler okundu.

Daha sonra okullararası şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber