Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle program düzenlendi.Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen, saygı...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle program düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Kurtuluş Savaşı, Oratoryo ve Mehmet Akif Ersoy'u anlatan skeçler sahnelendi. 

Vali İzzettin Küçük konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy, milletin en ihtiyaç duyduğu zamanda en değerli şeyi yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Millete ruh yükledi, nefes yükledi. Azim ve iman tazeletti. Öyle bir nefes yükledi ki ondan sonra her gün yüz binlerce insan 'İstiklal Marşı'nı söyleyerek onu tekrar tekrar hatırladı. Hem şahsi hayatı hem yaşadığı dönem acıyla buhranla ve yıkımla geçmiş. Söylediği ne varsa onun hesabını vermiş, çilesini çekmiş, acısını yaşamış. Acısı çekilmemiş fikrin değeri yoktur. O yüzden Akif'in sözleri hep semada yankılanır. Onu bir kes daha minnet ve şükranla anıyorum." 

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise İstiklal Marşı yazarını saygıyla andıklarını belirterek, dostluk ve kardeşlik içerisinde yaşayan bir dünya temennisinde bulundu.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından günün anısına düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. 

Etkinliğe, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber