Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 15:53 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Sandıklı ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle etkinlik düzelendi

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

AFYONKARAHİSAR (AA) - Sandıklı ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle etkinlik düzelendi.

Türk Telekom Fen Lisesinde düzenlenen programa, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Sandıklı Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Kemal Çelik, İlçe Emniyet Müdür Vekili Cüneyt Dönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, daire amirleri ve okul müdürleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, programda yaptığı konuşmada, Ersoy'un kahramanlığın destanını, Çanakkale şehitlerinin destanını yazan bir şair olduğunu söyledi.

"Bir insan ki İslam şairi, bir insan ki kuran şairi, bir insan ki vatan şairi" diyen Karaosman, şöyle konuştu:

"Hepimizin bildiği, imrenerek okuduğu, örnek almaya çalıştığımız, şiirlerini ezberlediğimiz, hoşumuza giden örnek şahsizyet Mehmet Akif Ersoy. O baytar mektebi dediğimiz, Veteriner Fakültesi yıllarında şiirle tanışan, şiiri sanat olsun için değil, yada bir zamanlar yazılmış olsun değil sadece ümmetin birliği, bütün Müslümanların birliği için şiir yazan, hayatını islama adayan biridir Mehet Akif Ersoy."

Daha sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan slayt gösterisi, şiirlerin okunması, oratoryo gösterileri, İstiklal Marşı ile ilgili skeç gösterisi, İstiklal Marşının okunması, Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş şiirleri seslendirildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber