Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mart 2015 - 15:53 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Afyonkarahisar'da etkinlik gerçekleştirildi

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

AFYONKARAHİSAR (AA) -İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Afyonkarahisar'da etkinlik gerçekleştirildi.

Rehberlik Araştırma Merkezinde Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından tertip edilen 94. yıl dönümü anma proğramına Vali Yardımcısı Akgün Corav, CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, İkmal ve Garnizon Komutan Vekili Albay Celalettin Zorlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Baro Başkanı Turgay Şahin, daire müdürleri, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşan Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Ayyıldız, "Atatürk Anadolu Lisesinin müdürü olarak ben ve öğrencilerim, İstiklal Marşımızın yüce meclisimizde Milli Marş olarak kabul edilişinin 94. yıl dönümünü kutlamaktayız" dedi.

İstiklal Marşı'nın şairi büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u anmaktan, büyük onur duyduklarını belirten Ayyıldız, "Milli şairimizin anlatılacak, imrenilecek o kadar çok özelliği var ki. Bu program sayesinde bunlardan bir kaçını sizlere anlatmaya çalışacağız" diye konuştu.

Daha sonra, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ile ilgili slayt gösterimi yapıldı. Ersoy’un "Bülbül" adlı şiiri okul öğrencileri tarafından okundu. 

Okul öğrencileri tarafından "İstiklal Marşı ve Büyük Şair" piyesi izleyenler tarafından coşkuyla alkışlandı.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liseli öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giden öğrencilere ödülleri Vali Yardımcısı Akgün Corav tarafından verildi.

Program, İstiklal Marşının kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni tarih içinde kurulan devletlerimize ait bayrakların slayt gösterimi ve okul öğrencilerinden Seyit Ali Göksal tarafından 10 kıtalık İstiklal Marşının okunması ile sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber