Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 15:58 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" programı düzenlendi. Anadolu Üniversitesi Salon 2009'da program saygı duruşunun ardından...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" programı düzenlendi. 

Anadolu Üniversitesi Salon 2009'da program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda konuşma yapan Eskişehir Vali Vekili Bekir Şahin Tütüncü, İstiklal Marşı'nın kabulünün Türkiye tarihinin önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün her yıl büyük bir coşku ile kutlandığını söyleyen Tütüncü, "Yazılması ve kabulü Cumhuriyet'ten önce olsa da istiklal marşı Türk devletine, hür ve aydınlık yarınları müjdelediğinden Türkiye Cumhuriyeti'nin bir simgesidir" ifadesini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise Mehmet Akif Ersoy'un son dönem yetişmiş en önemli bilgelerden biri olduğunu söyledi.

Türklerin şanlı tarihinde bir çok bilgenin yetiştirildiğini anlatan Özen, "Artık bilgisini çoğaltıp, bilgesini azalttığı günümüzde Akif'i tekrar anmak, anlamak, hatırlamak, yad etmek boynumuzun borcudur. Okullarımızda Akif'i tekrar tekrar anlatmamız gerekiyor" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber