Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 15:58 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

  ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda Valilik tarafından düzenlenen...

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

  ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda Valilik tarafından düzenlenen etkinlikte, Fen Lisesi öğrencileri Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okudu, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de naatını seslendirdi.

Etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, Türk milletinin yaşadığı zor günler ve verdiği bağımsızlık mücadelesinin Mehmet Akif Ersoy tarafından İstiklal Marşı'nın mısralarına işlendiğini söyledi.

Milli ve manevi hislerin İstiklal Marşı'nda birleştiği ve bu yıl kabulünün 94. yıl dönümünü kutladıklarını belirten Çoban, şunları kaydetti:

"İstiklal Marşımız Mehmet Akif'in kaleminden en uygun ve bir daha da eşi görülmeyecek şekilde ifadesini bulan milli hislerimizi, bu yıldönümü vesilesiyle bir kez daha tazeliyoruz.  Milli Mücadele döneminde milletimiz yokluk ve sıkıntılara rağmen, düşmana karşı verdiği kazanılması imkansız görülen istiklal mücadelesinden galip çıkmıştır. Türk milletinin bu azim ve kararlığı, Mehmet Akif'in şahsiyetinde vücut bulmuştur.” 

Etkinliğin sonunda katılımcılar, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Savaşı'nı anlatan resim sergisini gezdi.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber