Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Yarılgaç: "İstiklal Marşı, milletimizin var olma mücadelesinin en güzel simgesidir"

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

ORDU (AA) - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Mesajında, "İstiklal Marşı, milletimizin var olma mücadelesinin en güzel simgesidir" ifadesini kullanan Yarılgaç, Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden anlatılan İstiklal Marşı'nın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildiğini anımsattı. 

Yarılgaç, şunları kaydetti:

"Türk milletinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı’ndan saçılan bağımsızlık tutkusu yolumuzu aydınlatmaya devam ederken; maneviyatı ve edebiyatı bu denli bütünleştirebilen ve bu kadar güzel ifade edebilen bir şaire sahip olmanın gururunu yaşamaktayız. Bugün bizlere düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlatıldığı gibi, geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerlerini özümseyerek, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber